Documenten (NL)

Openbare Documenten

This is the page is meant for the purpose of publishing documents for the Dutch authorities and will therefore be in Dutch.

Hieronder zal onze beleidsplan geüpload worden die alle informatie om te voldoen aan een ANBI status bevat. Een deel van de informatie die vereist is voor ANBI status zal ook gepubliceerd worden op http://www.netherlands.beta-europe.org/about en http://www.netherlands.beta-europe.org/team maar al deze informatie staat in Nederlandstalige vorm in onderstaand bestand:

beleidsplan 2019

Hoofdlijnen beleidsplan

MEUNL

In 2019 gaat BETANL de eerste editie van Model European Union the Netherlands organiseren. Tijdens deze simulatie voor jongeren uit heel Europa maken de deelnemers op een unieke wijze kennis met de Europese politiek door de rol van Europarlementariër, minister in de Europese raad, lobbyist of journalist op zich te nemen en het gewone besluitvormingsproces van de EU na te bootsen. Hierbij willen we zo dicht mogelijk bij de realiteit komen: zo worden de debatten voorgezeten door een voorzitter (zowel in het Parlement als in de Raad) en zijn er deelnemers als lobbyisten aanwezig die de standpunten van belangenorganisaties aan Parlementariërs en raadsleden doorgeven.

Ledengroei

Aangezien de vereniging nog vrij nieuw is verwachten we een bescheiden ledenontwikkeling. Ten tijde van MEUNL proberen we ons er voor in te zetten om 10-20 leden te hebben. Na dit evenement zullen ons actiever inzetten voor ledenwerving.

Andere activiteiten

Naast MEU NL wil de vereniging zich ook gaan richten op het organiseren van andere activiteiten in het kader van de Europese Unie. Doel is om hierbij toenadering te zoeken tot andere politieke organisaties of jongerenverenigingen.

Financiële verantwoording

2022 activities 2022 financial report 2021 activities 2021 financial report

2020

2018/2019

Updated: